Visningsträdgårdar

Visningsträdgårdar om framtidens odling 

På utställningsområdet kommer det att finnas visningsträdgårdar på temat ”Framtidens stadsodling”. Här kommer deltagare med olika verksamheter och profiler att visa upp hur odling kan användas, vad odling betyder för dem och för staden och för människor – kort sagt alla möjliga olika positiva sidor med odling. Det blir interaktivt, det blir eftertänksamt, det blir spännande.

I anslutning till utställningsområdet finns flera koloniområden och stadsodlingar där besökare är välkomna att promenera omkring och låta sig inspireras av odlingar och aktiviteter under utställningsdagarna.

 

 

 

 

DELTAGARE:

Clever Garden Designs – Visar i en trädgård upp sitt trädgårdsstål-system, som kan användas i urban odling.

Droppen Bruket – Verksamma inom socialpsykiatrin och har odlat inom verksamheten i ca tjugo års tid. Odlingen ligger i Mariefred och smakprov därifrån visas här.

Em´s trädgårdsverkstad – En inspiration för att odla asiatiskt och hur man kan bygga olika och annorlunda växtstöd.

Hammarbyhöjdens Gatuodling – en stadsodling med hugelbäddar, grönsaksodling, permakultur, kretsloppkompost, bokashi mm

Häxans Trädgård – Här växer örter som använts som medicin i tusentals år, som är lättodlade med hälsobringande egenskaper och kryddade med magisk historia.

Katarina kontempel – En plats för eftertanke, inre- och yttre frid. Klosterträdgården som plats för sinnesro, meningsfulla möten, natur och ande.

Kolonin i Staden – Koloniträdgårdsförbundet visar vad koloniträdgårdar tillför stadens livsmiljö. I trädgården medverkar även Wexthuset med ett växthus.

Lindau-Petterson – En hyllning till ”handen”; visar betydelsen av handens förmåga till omvårdnad av det växande.

Riksförbundet Svensk Trädgård – Kunskapsodling för framtiden. Kunskapsöverföring mellan generationer, med barn och lärande i fokus, för en hållbar framtid.

Sagojords kulturträdgård – En lugn och naturlig mötesplats med tillgång till frivilligt lärande och inspiration, likt ett utebibliotek och museum.

Skansen – Koloniträdgårdarnas historia, svensk trädgårdshistoria.

Studiefrämjandet – Demokratiodling med ”Take-away-trädgård” – Skogsträdgård på cykelkärra.

Trädgårdsbjörnarna – Odling med och för barn. Här kan barnen gräva, pilla med frön, hämta maskar, klippa kompost och mycket mer.

 

Torsdag 6 och fredag 7 september kommer området att vara tillgängligt för uppbyggnad av visningsträdgårdarna.

Till utställarna:

Vanliga frågor och svar om visningsträdgårdarna

För mer information:
kansli@koloni.org
08-556 930 80

Samarbetspartners:

      

Sponsorer:

         

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara