Visningsträdgårdar

Visningsträdgårdar om framtidens odling 

På utställningsområdet kommer det att finnas visningsträdgårdar på 4 till 40 kvm på temat ”Framtidens stadsodling”. Här kommer en rad olika uttryck, frågeställningar och visioner på temat att visas upp från en bred blandning av aktörer/kreatörer. Alla som vill synas i debatten om morgondagens odlingar i staden kan delta; allt från enskilda odlare, kreatörer och designers till företag, föreningar, skolor och organisationer.

I anslutning till utställningsområdet finns flera koloniområden och stadsodlingar där besökare är välkomna att promenera omkring och låta sig inspireras av odlingar och aktiviteter under utställningsdagarna.

 

 

 

DELTAGARE:

Hammarbyhöjdens Gatuodling – 100 kvm stadsodling med hugelbäddar, grönsaksodling, permakultur, kretsloppkompost, bokashi mm

Kolonin i Staden – Koloniträdgårdsförbundet visar vad koloniträdgårdar tillför stadens grönstruktur.

Trädgårdsbjörnarna – Odling med och för barn. Här kan barnen gräva, pilla med frön, hämta maskar, klippa kompost och mycket mer.

Studiefrämjandet – Demokratiodling med ”Take-away-trädgård” – Skogsträdgård på cykelkärra.

Häxans Trädgård – Här växer örter som använts som medicin i tusentals år, som är lättodlade med hälsobringande egenskaper och kryddade med magisk historia.

Riksförbundet Svensk Trädgård – Kunskapsodling för framtiden. Kunskapsöverföring mellan generationer, med barn och lärande i fokus, för en hållbar framtid.

Sagojords kulturträdgård – En lugn och naturlig mötesplats med tillgång till frivilligt lärande och inspiration, likt ett utebibliotek och museum.

Skansen – Koloniträdgårdarnas historia, svensk trädgårdshistoria.

Clever Garden Designs – Visar sitt trädgårdsstål-system, som är perfekt för urban odling.

Droppen Bruket – Verksam inom socialpsykiatrin och har odlat inom verksamheten i ca tjugo års tid. Odlingen ligger i Mariefred och smakprov därifrån visas här.

Katarina kontempel – En plats för eftertanke, inre- och yttre frid.Klosterträdgården som plats för sinnesro, meningsfulla möten, natur och ande.

Em/Lena Israelsson –

 

Torsdag 6 och fredag 7 september kommer området att vara tillgängligt för uppbyggnad av visningsträdgårdarna.

Anmäl dig här

När vi mottagit er anmälan kommer vi att återkomma och be om en närmare beskrivning av er visningsträdgård och ert budskap, inklusive skiss. I anmälan kan endast en kort beskrivning göras.

Vanliga frågor och svar om visningsträdgårdarna

För mer information:
kansli@koloni.org
08-556 930 80

Samarbetspartners:

      

Sponsorer:

         

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara